Wanneer je een beginnende belegger bent, vraag je je af of het beter is om zelf te beleggen, of om dit over te laten aan specialisten. Wanneer je het in handen geeft van specialisten moet je ook daar weer een keuze over maken. Want wie gaat dit dan voor je doen? In dit artikel leer je de mogelijkheden kennen. Er zijn drie verschillende wegen die je kan bewandelen. Zo krijg je altijd de hulp die je nodig hebt, maar dan wel op jouw maat gesneden. Daarmee maak je het leuker en gemakkelijker voor jezelf om de zaken aan te pakken.

Kiezen voor zelfstandig vermogensbeheer

Vermogen beheren bij een zelfstandig vermogensbeheerder kan een goed idee zijn. Dit is een professional die werkt met een vergunning. Deze specialist heeft kennis en ervaring opgebouwd om dit werk te doen. Het grote voordeel van de beheerder is dat alle beleggingen op professionele wijze worden gedaan. Je hoeft er zelf geen zorg om te hebben Want de professional doet alles voor je. Je bent er dus geen tijd en moeite aan kwijt. Aan de andere kant kost dit natuurlijk ook wel wat. Bovendien heb je geen invloed op de beslissingen die laat je allemaal aan de beheerder. Al doet die dit wel op basis van het risicoprofiel. 

Werken met de bank

Het rendement van beleggen bij Ambassador Vermogensbeheer is vaak goed verzorgd omdat je met een zelfstandige werkt. Je kan echter ook voor een bank kiezen. Dit is vaak de bank waar je ook spaart of je lening of hypotheek hebt. Nagenoeg elke bank kan dit voor je verzorgen. Bij een bank wordt eigenlijk hetzelfde gedaan als bij een zelfstandige beheerder. De bank is bovendien de plek waar je je op je gemak voelt als klant. Het is wel belangrijk om te beseffen dat men meer doet dan alleen vermogensbeheer. Dit weet je ook omdat je er zelf ook andere zaken doet. Dit kan dus wel betekenen dat de focus niet volledig op je vermogensbeheer ligt. 

Kiezen voor een adviseur

Het beleggen met een adviseur houdt eigenlijk het midden tussen zelf beleggen en vermogensbeheer. Je doet het allemaal zelf, maar doet dat op basis van adviezen van een echte professional op dit vlak. Het voordeel is natuurlijk dat je niet bovenop de markt hoeft te zitten. De specialist houdt in de gaten wat er gebeurt. Zelf kan je dan wel bepalen wat je ermee doet. Jij bepaalt wat voor belegging je doet en op welk moment je dit doet. Het goede van de professionele adviseur is dat deze goed objectief advies kan geven. Je weet dan wat het risico is en hoe je je portefeuille het best kan samenstellen. Het is ook fijn om te weten dat er regelmatig goed wordt gekeken naar wat er nodig is voor jou. De adviseur kan je helpen met voldoende spreiding. Ook kan je voorkomen dat je onnodig veel risico neemt. Het is wel zo dat er ook kosten tegenover staan. Een goede keuze maak je door vergelijking.