Bij aanbestedingsprocedures is het indienen van een overtuigend en goed onderbouwd EMVI-plan cruciaal. Dit document helpt uw bedrijf zich te onderscheiden van de concurrentie. Maar wat is precies een EMVI-plan en hoe stel je er een op? In dit artikel duiken we diep in de betekenis en opzet van een EMVI-plan. We introduceren ook ‘Makers van Plannen’ als een van de handige tools om je hierbij te ondersteunen.

Wat is een EMVI-plan?

EMVI staat voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Dit betekent dat aanbestedingen niet alleen worden gewonnen op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit. Het EMVI-plan is het document waarin je jouw strategie, aanpak en toegevoegde waarde in kaart brengt. Het is jouw kans om de aanbestedende partij te overtuigen dat jouw aanbieding de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Het belang van een goed EMVI-plan

Het opstellen van een krachtig EMVI-plan is van groot belang. Een goed EMVI-plan laat zien dat je de klant en zijn behoeften begrijpt en dat je in staat bent om een hoogwaardige dienst of product te leveren tegen een concurrerende prijs. Het zorgt ervoor dat je opvalt in de menigte en vergroot je kansen op het winnen van de aanbesteding.

Het opstellen van een EMVI-plan: Basisstappen

  1. Analyseer de vraag: Bestudeer de aanbestedingsdocumenten zorgvuldig om te begrijpen wat de klant zoekt.
  2. Definieer je strategie: Hoe ga je de gevraagde diensten leveren en wat maakt jouw aanpak uniek of superieur?
  3. Bereken de kosten: Zorg ervoor dat je een concurrerende maar realistische prijs biedt.
  4. Onderbouw je aanbieding: Laat met concrete voorbeelden en bewijzen zien dat je kunt waarmaken wat je belooft.

Makers van Plannen: Uw partner voor succesvolle EMVI-plannen

Het opstellen van een EMVI-plan kan een uitdagende taak zijn. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. ‘Makers van Plannen’ is een online platform dat bedrijven helpt bij het opstellen van overtuigende EMVI-plannen.

Met hun uitgebreide ervaring in aanbestedingsprocedures en hun focus op maatwerk, kunnen de ‘Makers van Plannen’ je door het hele proces leiden. Ze kunnen je helpen bij het analyseren van de klantvraag, het definiëren van je strategie, het berekenen van de kosten en het onderbouwen van je aanbieding. 

Conclusie

Een EMVI-plan is een essentieel document bij het inschrijven op aanbestedingen. Het opstellen ervan vraagt aandacht, vaardigheid en kennis. Als je op zoek bent naar hulp bij deze uitdaging, kijk dan naar Makers van Plannen.

Welke drone opleidingen zijn er in Nederland?

Het vliegen met drones is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Of je nu een enthousiaste hobbyist bent die adembenemende luchtfoto's wil maken, een professionele filmmaker die op zoek is naar unieke...

Werken met een stapelaar: is een certificaat verplicht?

Werk je in de logistiek, dan kom je vast vaker in aanraking met een stapelaar voor het verplaatsen van goederen in een magazijn of in een distributiecentrum. Moet je met een stapelaar gaan werken, dan rijst vaak de...