In de afgelopen jaren is er een snelle groei geweest in cryptocurrencies. Dit komt omdat mensen op zoek zijn naar alternatieve investeringen buiten de traditionele aandelen en obligaties. In dit artikel zal ik enkele basisprincipes van het investeren in cryptovaluta met je bespreken en leg ik uit waarom ikzelf in crypto beleg.

Waarom ik beleg in cryptocurrencies:

Cryptocurrencies zijn een opwindende en relatief nieuwe activaklasse die mensen over de hele wereld zijn gaan omarmen. Crypto’s bieden een aantal belangrijke eigenschappen die je niet vindt in traditionele activa zoals aandelen, obligaties, goud of fiat valuta (bv. Amerikaanse dollars).

Een voorbeeld daarvan is dat het totale aanbod by design beperkt is. Dit betekent dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins gemaakt zullen worden, wat helpt het tegen inflatie te beschermen. Dit betekent niet dat de prijzen niet kunnen stijgen, want meer gebruikers kunnen Bitcoin adopteren en de vraag opdrijven. Maar omdat elke munt altijd in kleinere delen kan worden verdeeld (de kleinst deelbare hoeveelheid is een honderdmiljoenste van een enkele bitcoin), kunnen bitcoins elke inflatoire druk mogelijk overtreffen als de adoptie blijft toenemen bij zijn huidige koers.

Een ander voordeel van cryptovaluta is dat ze een veel veiliger betaalmethode bieden dan traditionele creditcards en bankovermakingen, want je hoeft handelaars geen individuele rekeninginformatie of andere gevoelige persoonlijke gegevens te geven die door hackers gestolen kunnen worden. Alle transacties worden cryptografisch geverifieerd met digitale handtekeningen, die zowel kopers als verkopers tegen fraude beschermen.

Stappenplan beginnen met beleggen in cryptovaluta’s:

Nu je weet waarom ik persoonlijk beleg in crypto, is het tijd om het stappenplan uit te leggen. Dit stappenplan omvat de basics wanneer het gaat om starten met crypto en zal je helpen om gaandeweg meer ervaring op te bouwen.

Kies een broker

Hoewel er veel cryptocurrency platformen zijn, zijn de twee die ik aanbeveel Coinbase en Binance. Dit zijn mijn keuzes omdat ze een combinatie bieden van veiligheid en gebruiksgemak voor nieuwe gebruikers die niet veel ervaring met cryptovaluta hebben

Maak een account aan:

Een account aanmaken bij een van beide makelaars is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je naam, emailadres, wachtwoord en telefoonnummer (voor het geval je sms- of app-notificaties wilt inschakelen) op te geven.

Laat je verifiëren:

Om Bitcoin of Ether te kopen op deze platforms is een soort verificatieproces nodig met door de overheid uitgegeven foto ID’s enz. Dit is omdat beide makelaars werken volgens een streng “ken je klant” beleid dat identiteitsdiefstal helpt tegengaan en tegelijk voldoet aan Anti geld -witwaswetten (AML).

Ga naar het “kopen” scherm en plaats een order

Als je je account geverifieerd hebt, is het een kwestie van op het tabblad kopen voor Bitcoin of Ether te klikken. Je krijgt dan alle nodige informatie over hoeveel cryptovaluta je koopt met welke betaalmethode. Alles wat je nu nog moet doen is deze gegevens bevestigen voor je fiat valuta overmaakt.

En daar heb je het! Zodra je betaling door Coinbase of Binance verwerkt is, sturen ze het bedrag van de gekochte cryptovaluta direct naar je portemonnee op hun platform. Denk er alleen aan om zo mogelijk niet te veel geld op exchanges te bewaren, want ze zijn gevoelig voor hacking en je wilt niet al je geld verliezen

Begin klein en bren spreiding aan in je portfolio! Zo zorg je ervoor dat je het risico niet te groot maakt voor jezelf en kun je gaande weg leren over het handelen met cryptovaluta. Veel plezier en succes met het handelen op de cryptomarkt.

Welke drone opleidingen zijn er in Nederland?

Het vliegen met drones is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Of je nu een enthousiaste hobbyist bent die adembenemende luchtfoto's wil maken, een professionele filmmaker die op zoek is naar unieke...

Werken met een stapelaar: is een certificaat verplicht?

Werk je in de logistiek, dan kom je vast vaker in aanraking met een stapelaar voor het verplaatsen van goederen in een magazijn of in een distributiecentrum. Moet je met een stapelaar gaan werken, dan rijst vaak de...