Volgens cijfers blijkt het aantal Nederlanders dat aan dropshippen meedoen jaarlijks steeds stijgen. Het wordt namelijk steeds goedkoper en efficiënter als je kosten bespaart omdat je geen opslagruimte nodig hebt. Wil je winstgevende producten vinden voor je dropshipping business? Goede product research bepaalt het succes. Lees hieronder alles over het vinden van winstgevende producten voor dropshipping.

Dropshipping uitleg

Dropshipping is een populair model in de e-commerce industrie waarbij een online winkel geen eigen voorraad heeft, maar de producten rechtstreeks bij een leverancier worden gekocht en verzonden naar de klant. Bij dropshipping hoeft de online winkel geen fysieke voorraad van producten aan te houden. In plaats daarvan werkt de winkel samen met een of meerdere leveranciers die de producten opslaan en rechtstreeks verzenden naar de klant zodra een bestelling is geplaatst. De winkel fungeert als een tussenpersoon tussen de klant en de leverancier, en maakt winst door het verschil tussen de inkoopprijs van de leverancier en de verkoopprijs aan de klant.

Winstgevende producten zoeken

Dropshipping is een methode voor webshops waarbij de aangeboden producten niet op voorraad zijn, maar waarbij het product rechtstreeks naar de klant wordt verzonden door de leverancier. Hierdoor hoeft de verkoper geen eigen voorraad en geen opslagruimte te hebben. Na gat in de markt producten vinden wordt je een succesvolle dropshipper. Denk zo aan het onderzoeken van de huidige marktvraag, maar ook aan het vergelijken van concurrenten en van de meningen van de klanten en leveranciers. Er zijn diverse manieren om winstgevende producten te dropshippen. 

Manier 1: Meer aandacht op niet-verkopende producten

Elke webshop heeft wel te maken met een groep producten die niet of amper wordt gekocht. Door een gat in de markt te vinden op dit gebied kun je meer focus richten op het vinden van producten die wél winstgevend zijn voor je dropshipping business. Het gaat meestal om producten die seizoensgebonden zijn of slechts tijdelijk een trend zijn. Besteden we meer aandacht aan de niet-verkopende producten, dan wordt verspilling tegengegaan.

Manier 2: Zorg voor een uitgebreid aanbod

Wil je zorgen voor het verkopen van winstgevende producten om te dropshippen? Leveranciers zijn niet langer beperkt tot een aantal mogelijkheden, maar de opties zijn nu juist ongelooflijk groot en vrijwel eindeloos te noemen. Hoe groter het aanbod per leverancier, des te sneller er producten uit je webshop besteld worden. Neem eens een kijkje bij e-pickr als je zelf van plan bent om met dropshipping te gaan starten. 

Manier 3: Aanbod optimaliseren

Als je graag wilt zorgen voor winstgevende producten die je kunt dropshippen, dan kun je het aanbod ook geheel optimaliseren. Door het proces beter onder de aandacht te brengen kun je als verkoper veel meer verkopen genereren. Om het aanbod te optimaliseren, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de markt en de doelgroep. Het is ook zeer belangrijk om het aanbod regelmatig te evalueren en aan te passen. Hierbij wordt vooral gekeken naar welke producten goed verkopen en welke minder goed, zodat je het aanbod kunt optimaliseren en blijven verbeteren.